Vrijwilliger worden?

Wat doet een Buurttoezichthouder (BT-er)?

Als BT-er loopt of fietst u samen met een collega BT-er door de wijk. Tijdens deze ronde kunt u geconfronteerd worden met allerlei problemen, zoals overlast door jeugd, gemeentelijke gebreken, verdachte situaties of op heterdaad betrappen tijdens het plegen van een strafbaar feit. Als BT-er speelt u samen met uw collega BT-er in op deze verschillende situaties. Door preventief bezig te zijn houdt u Hardinxveld veilig. U kunt met open oren en ogen op straat echt het verschil maken. Behalve de bijna dagelijkse rondes wordt er ook tijdens diverse evenementen, zoals de Koningsdagfeesten en de braderie, inzet van BT gevraagd. Naast de loop- en fietsrondes zijn er natuurlijk ook andere taken te vervullen op de achtergrond. Als u daar interesse in heeft, geef dit dan zekere aan bij uw aanmelding.

Hoeveel tijd ben ik kwijt als vrijwilliger van BT?

Dat hangt van de tijd af die u beschikbaar heeft. Als u 1x in de 2 weken een uurtje over heeft om te lopen of fietsen zijn we daar al blij mee! Maar wilt u iedere week 2x lopen of fietsen, ook geen probleem. U geeft zelf aan de planner door welke dag(en) u wilt lopen of fietsen.

Hoe word ik vrijwilliger van BT?

Na het versturen van de aanmelding nemen wij contact met u op om een gesprek te plannen en daarna wordt u ingepland voor een introductie ronde. Als dit voor beide partijen een positieve ervaring was zullen we u vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen (kosten worden vergoed door BT). Zodra de VOG binnen is krijgt u een zaklamp en hesje van BT uitgereikt. Hierna bent u klaar voor de rondes op straat. Wel wordt er na verloop van tijd nog een cursus van een avond aangeboden. Op deze avond wordt uitgebreider uitgelegd hoe BT als organisatie in elkaar zit, maar zeker zo belangrijk is dat u handvatten krijgt hoe u omgaat met bepaalde situaties op straat.

Meld uzelf hier aan als vrijwilliger