Buurttoezicht Hardinxveld Horen - Zien - Melden
Horen - Zien - Melden
  • buurttoezicht-header

>>  Veel belangstelling voor actieavond Buurttoezicht

27-06-2012 Het Kompas

 


edoris

Door Wil Sommeijer

Martin Koppelaar en Jeffrey Dame gaven uitleg over de wijken en de speciale plaatsen waar overlast wordt ondervonden. Groepjes werden samengesteld die na de nodige instructies met een BT op pad gingen. Burgemeester Blase maakte zijn ronde in de Wielwijk en de Peulen met Martin Koppelaar, buurttoezichthouder in de Peulen en Bert Dekker, buurttoezichthouder in de Wielwijk.

Blase zegt veel te hebben opgestoken. ,,Het geeft een goede inkijk in wat buurtbeheer betekent. Ook de middenstand is er blij mee. Het is leuk om te zien dat burgers betrokken zijn. Je krijgt de verhalen uit de eerste hand, zoals bij de diefstal van kleding in het winkelcentrum. Dan is er meteen een korte lijn naar de politie en de onderlinge netwerken.'' Overigens bleek een gesignaleerde Poolse auto, met veel spullen op de achterbank, niets met de diefstal te maken te hebben.

Burgemeester Blase sprak zijn bewondering uit voor de BT en zei het ook van harte te steunen. ,,De gemeente geeft subsidie, maar ik geloof dat de mensen het geld dit jaar nog niet hebben gekregen. Daar ga ik voor zorgen.''

 

Meldt problemen in uw wijk

Lees aub eerst onze disclaimer & privacybeleid

logo gemhg logo politie logo hagipro logorichard Tim365