Buurttoezicht Hardinxveld Horen - Zien - Melden
Horen - Zien - Melden
  • buurttoezicht-header

>>  Actieavond over Buurttoezicht

20-06-2012 - De Merwestreek
 

de merwestreek 20120620

Buurttoezicht Hardinxveld houdt vrijdag 22 juni actieavond. Deze wordt vanaf 19.30 uur gehouden in de Ducdalf.

Wat we van een actieavond moeten voorstellen legt Martin Koppelaar, coördinator in zijn eigen wijk de Peulen uit. "Tijdens een actieavond gaan we met zoveel mogelijk vrijwilligers uit de wijken de hele avond de straat op. We proberen dan juist daar te komen waar Buurttoezicht nog niet actief is".

Buurttoezicht is momenteel actief in de wijken Wielwijk en de Peulen. "Graag zouden we zien dat dit ook in andere wijken van Hardinxveld uitgerold wordt," vervolgt Martin, "maar onbekendheid met Buurttoezicht, met name over de werkwijze lijkt ervoor te zorgen dat dit nog niet gebeurd." Hoe de werkwijze is van Buurttoezicht licht Martin graag toe: "Als wijkbewoner loop je je ronde met je mede buurtbewoner. Dat is gezond, gezellig en je leert je buurt kennen. Tijdens het wandelen hou je je ogen en oren open voor alles wat overlast oplevert. Denk daarbij aan kapotte straatverlichting, overvolle afvalbakken."

Dat je meteen ook de ogen en oren bent voor de Politie wordt duidelijk uit de samenwerking die Buurttoezicht daarmee heeft. Martin: "Natuurlijk constateer je zoals iedere burger wel eens iets wat niet klopt. Verdachte situaties melden we aan de Politie waar we korte lijnen mee hebben. We proberen daarmee de ogen en oren voor de politie op straat te zijn." 

Cursus
Buurttoezicht Hardinxveld wordt gefaciliteerd door de gemeente. "We krijgen 1 à 2 maal per jaar een cursus weerbaarheid aangeboden en zijn collectief verzekerd als vrijwilliger. Ook financiert de gemeente onkosten als hesjes en telefoonkosten. Verder opereren we geheel zelfstandig" licht Martin toe. Dat Buurttoezicht een gewaardeerde groep vrijwilligers is blijkt wel uit de steun die ze kregen voor hun komende actieavond, Martin: "Wij hebben gevraagd of Burgemeester Blase een bijdrage hieraan wilde verlenen en zijn reactie was ronduit positief! Wij ontvingen recent de bevestiging dat hij mee doet." 

Een ieder die eens wil weten hoe Buurttoezicht werkt of een bijdrage wil leveren aan de actieavond is vrijdagavond 22 juni vanaf 19.30 uur welkom in SKEW Ducdalf in de Scheldestraat Hardinxveld-Giessendam. Meer informatie is te verkrijgen via de website.
 

www.buurttoezichthg.nl

Meldt problemen in uw wijk

Lees aub eerst onze disclaimer & privacybeleid

logo gemhg logo politie logo hagipro logorichard Tim365