Buurttoezicht Hardinxveld Horen - Zien - Melden
Horen - Zien - Melden
  • buurttoezicht-header

>>  Buurttoezicht houdt fietsendieven op heterdaad aan

Op zondagnacht waren Buurttoezichthouders actief in de omgeving van de Wielwijk. Dit naar aanleiding van meerdere meldingen van overlast en vernielingen die met name's nachts plaats zouden vinden in de omgeving van Het Laantje.

Rond 02:00 uur hebben buurttoezichthouders een groepje luidruchtige jeugd aangesproken die in de Houweningeweer liep.

Omstreeks 03:30 uur zagen Buurttoezichthouders bij een woning aan de Kerkweg een tweetal personen bij een fiets staan. Op een gegeven moment zagen de Buurttoezichthouders dat één van de personen op de fiets ging zitten en weg wilde rijden. Echter dit lukte niet omdat de fiets vast zat middels een ketting. Hierop hebben de Buurttoezichthouders de twee op heterdaad aangehouden voor diefstal van de fiets. Het tweetal wist tijdens de aanhouding te ontkomen. Na een achtervolging te voet, kwamen de Buurttoezichthouders één van de daders tegen in de Pietersweer. De dader is vervolgens overgedragen aan de politie.

De Buurttoezichthouders hebben een zogenoemde 'burger aanhouding' gedaan. Volgens Artikel 53, Lid 1 van het Wetboek van Strafvordering is iedereen (dus ook een buurttoezichthouder, maar ook burgers) bevoegd een verdachte op heterdaad aan te houden. Vervolgens moet deze verdachte zo snel mogelijk overgedragen worden aan de politie. Buurttoezicht is er niet voor bedoeld om alles en iedereen aan te houden. Het is de taak om te signaleren. Echter in sommige gevallen kan het besluit worden genomen alsnog iemand aan te houden. Dit moet wel altijd op heterdaad zijn.

Meldt problemen in uw wijk

Lees aub eerst onze disclaimer & privacybeleid